Psychologe Emilie Verreck

Wat?

Op sommige momenten in je leven kun je in een situatie terecht komen waarin je het gevoel hebt geen controle op je leven te hebben. Je krijgt het gevoel ter plaatse te blijven trappelen.

Gesprekken met een psycholoog kunnen je helpen om de draad in het dagelijkse leven sneller terug op te nemen.

Als klinisch psycholoog help ik je om uit te zoeken waar de moeilijkheden mee samenhangen en stimuleer ik mensen om hun eigen krachten te gebruiken om het psychisch evenwicht terug te vinden.  Ik ga samen met jou op zoek naar hoe we die problemen kunnen aanpakken en welke concrete haalbare stappen je op weg naar verandering kunnen helpen.

Als psycholoog in deze huisartsenpraktijk behandel ik vaak voorkomende problemen zoals: overspannenheid, burn out, rouwverwerking, piekeren, aanpassingsproblemen, angsten, faalangst, depressieve gevoelens, levensfaseproblematiek, relationele problemen, alcohol- en drugsmisbruik, gedragsproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen…

Indien je wenst kan er over het globale verloop van de begeleiding worden samengewerkt met de arts. De concrete inhoud van de gesprekken blijft binnen de gespreksruimte.

Hoe?

In een eerste gesprek verkennen we samen de moeilijkheden en bezorgdheden die je ervaart.

We proberen zo goed mogelijk te begrijpen waardoor de klachten zijn ontstaan en waardoor ze blijven voortbestaan. We kijken ook naar de sterktes die aanwezig zijn in je leven. Voor heel wat mensen is deze analyse heel verhelderend en voldoende om de problemen zelf terug de baas te kunnen.

Daarna gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen. Als psycholoog denk ik met je mee en help ik je om de problemen en klachten aan te pakken.

Het versterken van de zaken die goed lopen maakt daar ook deel van uit. We zoeken hoe we de negatieve vicieuze cirkels die de klachten in stand houden, kunnen doorbreken.

Praktisch?

Een gesprek duurt 45 a 60 minuten en kost 55 euro.

Terugbetaling

De regering heeft zich voorgenomen om tussenkomst te voorzien bij psychologische hulp. Dit is echter nog niet van kracht. Soms is er wel al tussenkomst van de mutualiteit, vooral bij kinderen en jongeren. De terugbetaling is steeds afhankelijk van de mutualiteit. Het is hierbij belangrijk om de voorwaarden van uw mutualiteit na te gaan. De meesten voorzien gedeeltelijke terugbetaling van een beperkt aantal sessies

Hoe kan ik een afspraak maken?

Bel naar Emilie